▪️Geniş, uzun yapraklı bir bitkidir. Büyük sert, üzeri pürüzlü, basık küre şeklinde iç kısmı turuncu olan meyvelere sahiptir.
▪️ Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir.
▪️ Bol lifli bir meyvedir.
▪️ Niasin, riboflavin, B6 ve folat gibi iyi bir B vitamini kaynağıdır.
▪️ Balkabağı tatlısı, reçeli, böreği, çorbası gibi çeşitli şekillerde kullanılabilir. Türk mutfağında en yaygın kullanım şekli kabak tatlısıdır.
▪️ Turuncu renkli bal kabakları ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde kutlanan Cadılar Bayramı’nın vazgeçilmez bir sembolüdür.
Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir